Metoda Lingvell

V lingvističnem wellnessu, jezikovni šoli Lingvell, učenje jezikov poteka po drugačni metodi, v treh korakih:

Prvi korak: VODENO MEDITATIVNO SPROŠČANJE

– sprostimo telo in umirimo misli

Učenje jezikov je sprostitev

S sproščanjem brez uporabe kakršnihkoli naprav, dosežemo alfa stanje, stanje sproščene koncentracije. Raziskave kažejo, da je ključ do hitrega učenja jezika stanje uma pred, med in tik po učenju. Alfa stanje je stanje hkratne sproščenosti in zavesti, je na meji med zavestjo in podzavestjo. Ko je um sproščen, se izboljša spomin, poveča koncentracija in sprosti ustvarjalnost. Tako možgani lažje in hitreje sprejemajo in hranijo informacije.

Drugi korak: INTENZIVNO AKTIVNO UČENJE

– ustrezno sproščeni se z aktivno udeležbo v procesu učenja naučimo 40% več snovi

Nestresno učenje jezikov za poslovne uporabnike

Tretji korak: LINGVISTIČNA ZVOČNA KOPEL

– z 10-minutnim avdio posnetkom izsekov iz snovi na glasbeni podlagi se proces učenja umiri in zaključi

Sproščujoča linvistična kopel

Tako tuj jezik še globlje prodre v podzavest.

Metodo poučevanja jezika v alfa stanju je razvil priznan bolgarski psiholog Dr. George Lozarov, ki je kot podlago za učenje tujega jezika uporabljal baročno glasbo.

Metoda Lingvell omogoča učinkovitejše in lažje učenje tujega jezika. Namenjena je vsem, ki se jezika želijo učiti na alternativen način in vsem, ki so preobremenjeni.

Dodana vrednost naše metode je v tem, da ko jo obvladate, jo lahko sami aplicirate na vsa področja svojega življenja, kajti z redno vadbo sproščanja, meditacije, dihalnih tehnik, krepimo ustvarjalnost, koncentracijo, spomin, intuicijo, kar omogoča lažje reševanje problemov v vsakdanjih situacijah.